ИН МЕМОРИАМ – Почина Бони Малстром

Posted on Categories Почетна

7832809a-9863-4952-8824-eaf8fb9989f3.jpgПосле долго и тешко боледување почина една од највлијателните личности во Буџинкан Доџо, Бони Малстром.
Таа ќе остане запаметена како првата жена од Америка која го положила
Годан (5 Дан) тестот и како организатор на три интернационални Таи Каи
собири. Како сопруга на Бад Малстром (15 Дан), таа се грижеше за
обуката на женските членови во нивното доџо во Атланта.
Повеќе информации на:
http://www.bujinkanatl.com/about-bonnie.html
или пратете сочуство на:
http://www.bonniemalmstrom.com/

Нека и е вечна слава!

Добредојдовте

Posted on Categories Почетна

Драги боречки пријатели, добредојдовте на нашата нова веб-страница.

Најпрвин да ве информираме дека нашата стара веб адреса:

http://bujinkan-macedonia.tripod.com,
нема повеќе да биде во функција и дека отсега ова ќе биде местото каде
што ќе можете да бидете во тек со работата на нашата школа за боречки
вештини. Исто така, ве замолуваме да бидете потрпеливи и редовно да ја
посетувате оваа веб-страница од едноставна причина што во наредниве
недели постојано ќе се работи на нејзиното дообликување.
Истовремено, ви се извинуваме поради доцнењето на новата адреса: www.bujinkan.org.mk (стануваше збор за технички проблеми).

Уживајте во вашиот престој, Гамбате Кудосаи!

Упис на нови членови

Posted on Categories Почетна

Школото за борбени вештини Пат кон Сонцето ќе врши
упис на нови членови во текот на месецот јануари. Сите заинтересирани
треба да испратат кратка биографија на нашиот е-маил: daito_macedonia@yahoo.com, по што ќе бидат контактирани во најскоро време.

Проширување на Буџинкан Македонија-задача за 2007

Posted on Categories Почетна

Ги повикуваме сите заинтересирани кои сакаат да отворат секција во
состав на Буџинкан Македонија во својот град или село, да не
контактираат, бидејќи ние сакаме да ја рашириме нашата вештина на
територијата на целата држава. За повеќе информации, пишете ни на
нашиот е-маил.