Гјокко рју Кошиџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Семинар посветен на школата Гјокко рју Кошиџутсу се одржа вчера во скопското Доџо на Буџинкан Македонија. На настанот учествуваа членови од сите возрасти и звања.

Учителот Игор Довезенски ги предаваше катите од второто ниво на вештината – Чурјаку но Маки, а учесниците видно уживаа во техниките на оваа древна нинџа школа.

Следниот Нинџутсу семинар, ќе биде на темата Кото рју Коппоџутсу.

Интензивен Нинпо Не Ваза тренинг

Posted on Categories Почетна

Во саботата во скопското Доџо на Буџинкан Македонија се одржа интензивен Нинпо Не Ваза мастер клас со учителот Игор Довезенски.

Тренингот беше одржан специјално за членовите кои се посебно заинтересирани и за аспектите на борба на земја.

По завршувањето на сесијата, учесниците го изразија своето огромно задоволство од наученото и побараа од учителот редовно и барем еднаш неделно да се одржуваат Нинпо Не Ваза интензивни тренинзи.