Одржан Шиноби Таисо® семинар за инструктори

Posted on Categories Почетна

Специјален Шиноби Таисо® семинар за инструктори се одржа денес под водство на водачот на системот – Игор Довезенски.

На настанот учествуваа лиценцираните учители кои имаат дозвола да го предаваат системот, а сите тие одлично го надоградија и го зголемија своето знаење за јапонската јога.

Инструкторите кои се обучени за Шиноби Таисо®, одржуваат часови низ разни македонски компании кои вложуваат во здравјето и задоволството на своите вработени, а дологодишната соработка со нашиот тим само го докажува квалитетот на системот создаден од страна на Игор Довезенски, врз база на неговото 40-сет годишно искуство во јапонските традиционални боречки вештини.

Детски Нинџа Самит IV

Posted on Categories Почетна

Четвртиот по ред Детски Нинџа Самит се одржа во саботата во скопското Доџо на Буџинкан Македонија, со што почна сезоната на зимски семинари и за членовите на групата Нинџа Клинци.

Овој пат на настанот учество земаа 24 дечиња кои цели четири саати уживаа во многуте игри наменети за развој на нивната моторика, како и за правилниот развој на телото. Покрај тоа, се вежбаа и техники на самоодбрана прилагодени за нивната возраст, а не’ изостанаа и предавањата кои се конципирани на начин да се развие и потикне размислувањето односно мозочната активност.

Следниот Детски Нинџа Самит ќе се одржи за еден месец.