Одржан семинар за Асајама Ичиден рју Таиџутсу

Posted on Categories Почетна

Учителот Игор Довезенски одржа семинар за Асајама Ичиден рју Таиџутсу на кој присуствуваа неколкумина семпаи од Буџинкан Македонија. Настанот се одржа во неделата, во скопското Доџо на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

На семинарот учителот Довезенски подучуваше вкупно 18 кати за ослободување на зафати од раце и од тело, кои многу лесно се применливи и во реални ситуации.

Инаку, ова беше последен семинар за 2021 година, а од настаните следува уште годишното полагање за ученички (кју) звања што ќе се одржи во четврток.

Детски Нинџа Маратон VIII

Posted on Categories Почетна

Во саботата, во скопското Доџо на Буџинкан Македонија, се одржа осмото издание на семинарот насловен како Детски Нинџа Маратон.

Инаку, овој настан е наменет за најмладите членови на нашето Доџо, а програмата изобилува со многу тренинг, забава и со други едукативни содржини.

Следниот Детски Нинџа Маратон ќе се одржи на 9-ти јануари, 2022 година.