Семинар во природа-Суи Рен (обука во вода)

Posted on Categories Почетна

bcacc7b8-2e63-408a-827a-1b4c78e98fe6.jpgНа 1 јули, 2007 година, Буџинкан Македонија ќе организира семинар во природа на тема Суи Рен (обука во вода). Ова е одлична можност за сите наши членови да научат повеќе за оваа вештина која е една од 18 основни боречки вештини (Ninja Juhakkei), што секој нинџа морал да ги совлада за време на својата обука. Истовремено ве известуваме дека ова е предпоследен семинар во природа за овој семестар.

Тема: Суи Рен / средства за преминување преку вода, водата како оружје, алатки за дишење под вода, невидливост во водена средина, преживување преку обезбедување вода за пиење итн. (дел од техниките кои ќе се учат на семинарот)

Ден: 1 јули, 2007 (недела)

Место: Глушчево Ѓерме на Крива Река

Програма: 08.30 часот – поаѓање од Скопје
09.30 часот – пристигнување
10.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел
17.00 ручек
17.30 враќање назад

Цена: 1.200 денари (во цената е вклучено: семинарска такса, превоз и ручек)

Сите учесници добиваат сертификат за Суи Рен.

Семинарот ќе се одржи без разлика на временските услови.

Неделен тренинг во Хомбу Доџо

Posted on Categories Почетна

Известувања

-Во недела редовен тренинг во Хомбу Доџо-то на тема Таихен Џутсу.
Почеток во 11.00 до 15.00 часот.

-Истовремено ве известуваме дека во продукција на Пат кон Сонцето Хомбу
Доџо излегоа два ДВД наслови и тоа: „Кукишинден Рју семинар Македонија
2007“ со Дејвид Холт и „Буџинкан Македонија семинар во Битола 2007“.

Цената на секој од насловите е 10 евра (за членовите на Буџинкан Македонија) односно 30 евра (за останатите).