„Пат кон Сонцето“ на Health, Fitness & Wellness Expo

Posted on Categories Почетна

Членовите на Организацијата „Пат кон Сонцето“ учествуваа на четвртата по ред манифестација „Health, Fitness & Wellness Expo“, која викендов се одржа на терените на ФК Работнички во Градскиот Парк во Скопје.

Воините на доџо-ата кои ја сочинуваат Организацијата, демонстрираа Буџутсу, Аикиџуџутсу и Нинџутсу техники од школите Даито рју, Теншин Шоден Катори Шинто рју, Кото рју и Гјокко рју.

Публиката која што присуствуваше на Ембу-то, беше воодушевена од изведбата на нашите членови, а особено внимание привлекоа најмладите од групата Нинџа Клинци кои изнудија и најголем аплауз.

Членовите на Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето на националната МТВ

Posted on Categories Почетна

Шидоши хо Зоран Тодоровски, семпаи Владимир Антовски и семпаи Таки Гаковски, беа гости во „Неделниот Магазин“ на националната Македонска Телевизија. Пред широкиот аудиториум, тројцата ветерани на доџото зборуваа за историјатот и за активностите на нашата Организација „Пат кон Сонцето“.

Погледнете ја снимката од гостувањето на следниот линк: