Семинар во природа – Танбо Џутсу

Posted on Categories Почетна

86f53656-6b2c-4f03-8aec-3cc7b7545a5e.jpgНа 10 февруари (недела), Нинџутсу Сојузот Буџинкан Македонија ќе одржи
семинар во природа на тема Танбо Џутсу (Вештина на користење краток
стап).
На семинарот ќе се обработуваат разни техники со танбо, почнувајќи од
удари, блокови, зафати, но и користење на два кратки стапа истовремено.
Ќе се вежба одбрана и напад од различни ситуации, а ефектот на техниките ќе се испроба врз стеблата на дрвјата.
Семинарот е предвиден за сите ученици, без разлика на нивото на нивното знаење.

Тема: Танбо Џутсу

Ден: 10 февруари, 2007 година

Место: Будимарац (Липац)

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје
09.00 часот – пристигнување
10.00 -15.00 часот – теоретски и практичен дел
16.30 враќање назад

Цена: 1.000 денари – во цената е вклучено: семинарска такса и превоз 

Пријавете се на време на е-маил или во доџо.
Семинарот ќе се одржи без разлика на временските услови.

Неделен Хомбу тренинг – Танто Џутсу

Posted on Categories Почетна

13891a83-929a-43b1-99cd-b08a0d4f0fb5.jpgВо недела, 27.01.2008 година, во Хомбу Доџо-то на Буџинкан Македонија
ќе се одржи тренинг на тема Танто Џутсу (вештина на ракување со нож).
На тренингот ќе се изучуваат основните техники на самоодбрана од еден
или повеќе противници, како и ситуации кога противникот е голорак или е
вооружен со нож. Предвидени се и техники на користење на два ножа
истовремено. Исто така, внимание ќе се посвети и на психологијата и
филозофијата на борбените техники со нож.
Тренингот започнува во 11.00 и ќе трае до 15.00 часот, а цената
изнесува 200 денари. Учениците треба да понесат дрвени или пластични
ножеви (користење на вистински не е дозволено за време на тренингот), а
постои можност за купување на дрвени танто ножеви по цена од 500 денари
(од варена бука) пред самиот тренинг.