ТантоЏутсу семинар во Скопје

Posted on Categories Почетна

Во одлична и динамична атмосфера вчера во скопското доџо на Буџинкан Македонија беше одржан редовниот зимски семинар за борба со нож – ТантоЏутсу.

Инструкторот Игор Довезенски паралелно со техниките се потруди на учесниците да им ја пренесе и филозофијата и психологијата (куден) кои стојат зад вештината на борење со нож. Истовремено, учесниците будно го следеа секое движење и до најмал детал се обидуваа да го впијат сето знаење акомулирано низ годините.

Веќе за следната недела закажан е нов семинар на тема Тогакуре рју Нинпо Таиџутсу, а во чест на роденденот на Соке Масааки Хатсуми.