Одржан семинарот за Лак и Стрела

Posted on Categories Почетна

Во неделата, во новиот двор на Хомбу Доџо-то на Организацијата Пат кон Сонцето, се одржа семинар за лак и стрела. Притоа, учесниците имаа можност да вежбаат гаѓање со три ралични видови на лакови.

На настанот учествуваа седуммина членови на Буџинкан Македонија, кои неуморно во текот на шест саати, се трудеа да постигнат најдобри резултати, усовршуваќи го своето стекнато знаење.

Учителот Игор Довезенски најпрвин им предаваше техники на гаѓање од два стоечки ставови, како и два различни начина на држење на тетивата на лакот (со показалец и среден прст и со палец). Потоа се премина на техники на гаѓање од клекната положба, со едното колено назад или напред.

На крајот на семинарот, учениците на Буџинкан Македонија си заминаа среќни и полни со импресии од настанот, со желба што побрзо да се организира следниот на истата тема.