Најава!!!

Posted on Categories Почетна

13 Мај 2007 – Семинар во природа на тема: Шиноби Јуми Ја (нинџа лак и стрела)

27 Мај 2007 – Семинар во Битола на тема: Кихон Хаппо (осум бесконечни основни техники) и официјално отварање на Пат кон Сонцето-Битола

Ноември 2007 – Меѓународен нинџутсу семинар „Нинпо Бују Кеико II“ на тема: Кукишинден Рју со шидоши Марио Тушек.

Следните денови (месеци) со дополнителни информации за сите најавени семинари.

Работилница Сеишин Теки Кјојо

Posted on Categories Почетна

Инструкторот на Пат кон Сонцето доџо-Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, одржа работилница на тема: Сеишин Теки Кјојо (духовно усовршување). На работилницата присуствуваа постарите членови на нашиот клуб, кои што искажаа одлични критики за предавањето.

Следното предавање е предвидено за 2010 година.  

Пат кон Сонцето и во Битола

Posted on Categories Почетна

Школото за борбени вештини Пат кон Сонцето наскоро и официјално ќе го
отвори вториот нинџутсу клуб во Македонија, кој ќе биде дел од
официјалниот сојуз-Буџинкан Македонија.
Отворањето на Пат кон Сонцето-Битола ќе биде проследено со семинар на
кој ќе земат учество и членовите на Пат кон Сонцето од Хомбу доџото во
Скопје.

Наскоро очекувајте повеќе информации во врска со овој настан.

Истовремено ги повикуваме и охрабруваме сите кои се заинтересирани да
отворат клуб во својот град (од внатрешноста на Македонија) и да ја
изучуваат нашата вештина, да не контактираат преку нашиот е-маил.

Буџинкан Македонија Гамбате Не !!!

Bujinkan Makedonija Gambate Ne !!!

Успешно изведен семинарот „Фукија Џутсу“

Posted on Categories Почетна

44e093dc-362a-4d87-86f8-bd789bcc8dde.jpgВо одлична и весела атмосфера и прекрасни временски прилики, на
планината со таинствена убавина-Липац, на денот на христијанскиот
празник „Цветници“, се одржа семинарот насловен како Фукија Џутсу. 
Членовите на нашата нинџутсу школа имаа можност да се запознат со
историјата, филозофијата и примената на ова древно и ефикасно оружје.

За повеќе информации одете на „Семинари“.