Буџинкан Македонија во „Теа модерна“

Posted on Categories Почетна

27012010062300collage2.jpg

Во денешниот број на најчитаниот македонски неделен магазин, „Теа модерна“, излезе статија посветена на девојките од нашето доџо Буџинкан Македонија.

Како што знаете „Теа модерна“ е магазин посветен на културата, уметноста и модата и има тираж од над 100.000 продадени примероци неделно. Тоа значи дека за Буџинкан Доџо оваа недела ќе прочитаат најмалку 500.000 илјади Македонци, што е речиси една четвртина од населението во нашата земја.

Инструкторот на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, преку своето доџо веќе 15 години го „шири“ гласот на организацијата предводена од соке Масааки Хатсуми и досега се има појавувано во многу пишани и електронски медиуми, каде што секогаш предизвикувал голем интерес за јапонските класични борбени вештини.