Најава за септември

Posted on Categories Почетна

41e383e1-c51c-40aa-9e3f-831e1226518c.JPG1 Септември-Почеток на новиот семестар. Напредните ученици почнуваат со изучување на Џутте (метална палка за одбрана од меч).

2 Септември-Неделен Хомбу тренинг на тема Кенџутсу (вештина на мечување).

9 Септември-„Патот на Шугенџа“. Семинар во природа, 30
километарски марш низ непознат предел, духовно патување со посета на
манастири и цркви. Многу медитација, собирање енергија и ментално
самоусовршување.

На фотографијата е младиот Масааки Хатсуми заедно со својот учител Такаматсу за време на тренинг со Џутте.