Нагината семинар за Семпаи

Posted on Categories Почетна

Еден ден по БаттоЏутсу семинарот за Семпаи, учителот Игор Довезенски одржа уште еден, наменет за Нагината.

И неделната тема намерно беше избрана да биде од школата Шинден Фудо рју ДакенТаиџутсу, особено поради својата едноставност и атрактивност, во исто време.

Инаку, тоа беше последниот семинар во првото пологодие на 2024 година, а до завршување на семестарот следува уште легендарниот Летен Нинџа Камп.

БаттоЏутсу семинар за Семпаи

Posted on Categories Почетна

Во саботата во дворот на Хомбу-то се одржа семинар за брзо извлекување и симултано сечење со меч (БаттоЏутсу) наменет за Семпаи-те на Буџинкан Македонија.

На семинарот се вежбаа техники од школата Шинден Фудо рју ДакенТаиџутсу, а учесниците упорно го повторуваа материјалот со цел да ја усовршат својата вештина.

Слободното време беше искористено за дружба и капење во блиската река, со цел да се опуштат мускулите и телото од напорниот тренинг.