Одржан седмиот „Детски Нинџа Самит“

Posted on Categories Почетна

Под водство на Таки Гаковски кој воедно е учител во детската група „Нинџа Клинци“, во саботата се одржа седмиот „Детски Нинџа Самит“.

Покрај редовните вежби за развивање на флексиболноста и агилноста кај најмладите, дечињата изучуваа и техники за самоодбрана.

Како и секогаш, атмосферата за време на семинарот беше неверојатно разиграна и весела.

Кусари Фундо семинар во Скопје

Posted on Categories Почетна

Во скопското доџо на Буџинкан Македонија вчера се одржа семинар на тема Кусари Фундо (Ланец со Тегови).

Динамичната и борбена атмосфера која долго време ќе се памети беше привилегија за десетината учесници кои одвоија неколку саати од неделниот одмор со цел да го посветат своето време на личното усовршување преку древната Тогакуре рју Нинџа вештина.

Околу техниките што учителот Игор Довезенски ги предаваше, може да се зборува со саати, меѓутоа за да се опише едно такво доживување потребно е да се земе учество, бидејќи се друго ќе бидат само празни зборови, со оглед на тоа што тренингот во доџо е невозможно е да се опише и мора лично да се доживее.

Одржан шестиот Детски Нинџа Самит

Posted on Categories Почетна

Под водство на шидоши хо Таки Гаковски, во саботата се одржа шестиот Детски Нинџа Самит.

Како и на секој друг детски семинар, доџото грмеше од насмевки и среќни моменти, бидејќи децата едноставно го обожуваат овој настан.

На крајот од семинарот, неколку од дечињата го прашаа инструкторот Гаковски околу тајминот на следниот самит, што е само уште еден доказ за популарноста на самитот.