Најави за новиот семестар !!!

Posted on Categories Почетна

47a1df2c-abc6-479f-8512-77e67d69529d.jpgКако што веќе знаете, тренинзите во новиот семестар почнуваат на 2
септември. Верувам дека едвај дочекавте да стартувате со вежбање на
најкомплетната боречка вештина на денешницава.
Продолжуваме по старо. Три тренинга неделно по два часа. Еден тренинг
семинар секоја недела, што значи дека остануваме едни од лидерите во
Буџинкан Доџо во однос на семинарите во природа.
Без политика, без озборување, без „овој е подобар од оној“. Само вежбање, вежбање и вежбање.
Кон крајот на месецов не чека традиционалниот „шугендо семинар“. Ќе се
прави обиколка на планината Липац. Ќе се изодат девет села за да се
вратиме на почетната точка.
Во ноември не очекува вториот Таи Каи семинар, со шиханот Стефен Фролих (15 дан).
Во март, следната година, започнуваме со градење на тренинг центарот
(нинџа камп) во подножјето на планината Липац. Истиот месец ќе
организираме Таи Каи со, според нас, најголемиот нејапонски нинџа на
денешницата.
И уште многу други убави работи се на повидок. Се на се, многу работа, многу пот, многу уживање.
Одиме кон врвот…
Буфу Иккан!    Bufu Ikkan!