Кусари Фундо семинар во Скопје

Posted on Categories Почетна

Во скопското доџо на Буџинкан Македонија вчера се одржа семинар на тема Кусари Фундо (Ланец со Тегови).

Динамичната и борбена атмосфера која долго време ќе се памети беше привилегија за десетината учесници кои одвоија неколку саати од неделниот одмор со цел да го посветат своето време на личното усовршување преку древната Тогакуре рју Нинџа вештина.

Околу техниките што учителот Игор Довезенски ги предаваше, може да се зборува со саати, меѓутоа за да се опише едно такво доживување потребно е да се земе учество, бидејќи се друго ќе бидат само празни зборови, со оглед на тоа што тренингот во доџо е невозможно е да се опише и мора лично да се доживее.