Одржано јунското полагање во Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

На вчерашното полагање за ученички степени што се одржа во доџо-то на Буџинкан Македонија во Скопје, вкупно 15 ученици успешно го поминаа тестот. 

За 10 кју положија Јован Г., Јане Н., Мартин П. и Филип Т., додека за девети: Кристијан А., Мартин Г., Софија Д. и Даниела Г. 
Учениците Таки Г. и Кристијан М. успешно го поминаа тестот за осми, а Ристо Ч. и Сања С. за седми кју.
За шести кју положи Михаил Д., а за пети Владимир А. 
Буџинкан Македонија доби и нов семпаи, а тоа е Тодор А. кој успешно го помина тестот за втори кју. 
На сите членови кои се здобија со повисок степен им честитаме на нивната упорност и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина.