„Живот во Дивината“ - дводневен семинар во природа

Posted on Categories Почетна

После седум години непрекинато одржување на легендарниот семинар „Преживување во Природа“, инструкторот на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, го создава новиот проект наречен „Живот во Дивината“. 

Со овој нов семинар, водачот на Организацијата за изучување на јапонски класични борбени вештини – „Пат кон Сонцето“, не се труди да најде соодветна замена за претходниот, туку да отвори едно ново поглавје во историјата на доџо-то, кое се надева, дека како и претходното, ќе трае барем во следните седум години. 

Дводневниот семинар насловен како „Живот во
Дивината“, претставува настан на кој членовите на Организацијата ќе учат техники
на живеење во заедница во дивина односно далеку од цизилизацијата. Потенцираме „техники на живеење“, а не на преживување, бидејќи второво значи постојано
движење се до напуштање на состојбата на опасност.

„Живот во Дивината“ ќе се раководи според сценарио
на природна катастрофа или друга несреќа која бара повлекување на некое
непристапно место и организирање живот на подолго време за одредена група на
луѓе. Со совладувањето на тие вештини, членовите на доџо-то ќе бидат способни да
го згрижат своето семејство и да му обезбедат основни услови за живеење во
дивина во случај на опасност. 

За време на семинарот, дружењето на членовите ќе
им овозможи подобро запознавање и проширување на пријателството меѓу нив.

Бидете дел од новата историја која ќе почне да се пишува на 26/27 јули, 2014 година. Не пропуштајте ја можноста да ги научите техниките на живеење во природа, кои во случај на природна катастрофа или друга незгода ќе ви бидат и повеќе од потребни. 

На семинарот можат да учествуваат сите членови на доџо-то Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето, без разлика на нивното звање.

Потребна опрема: се што може да послужи за преживување во природа и што ќе го собере во вашиот ранец.

Ден: 26/27 јули (2014)

Место: во околината на Липац

Програма:

сабота 07.00 часот – тргнување од Скопје

недела 18.00 часот – враќање назад

Пријавување и информации преку инбокс, телефон или на Форум.

п.с. Престојувањето во природа носи одредени опасности. Сите учесници доаѓаат на сопствен ризик. Направете ги потребните лекарски испитување пред да се пријавите за учеството.