Гјокко рју Кошиџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Семинар посветен на школата Гјокко рју Кошиџутсу се одржа вчера во скопското Доџо на Буџинкан Македонија. На настанот учествуваа членови од сите возрасти и звања.

Учителот Игор Довезенски ги предаваше катите од второто ниво на вештината – Чурјаку но Маки, а учесниците видно уживаа во техниките на оваа древна нинџа школа.

Следниот Нинџутсу семинар, ќе биде на темата Кото рју Коппоџутсу.