Семинар за Фукија во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Неделата беше како создадена за семинар со Фукија на кој членовите на Буџинкан Македонија ги полираа своите вештини на користење на ова древно и едноставно орудие.

На настанот учителот Игор Довезенски ги предаваше положбите на телото за гаѓање со фукија, но истовремено ги научи учесниците и како сами да изработат стрелки.

Задоволни од наученото, учениците побараа од учителот семинарот за Фукија да се стави во редовната годишна програма на Буџинкан Македонија.

На крајот од настанот, во Хомбу Доџото беа доделени сертификатите на членовите кои неодамна полагаа за повисоко звање, а кои беа испратени и потпишани лично од основачот на Буџинкан Доџо, соке Масааки Хатсуми.