Отсучи во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Годинешниот редовен семинар за Отсучи (голем самурајски чекан), се одржа во неделата во Хомбу-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

Покрај членовите на Буџинкан Македонија, на семинарот учествуваше и практикант од Република Србија, со што настанот доби меѓународен карактер.

Инаку, да се вежба и да се управува со чеканот тежок речиси 10 килограми, навистина бара многу напор и телесна сила, па токму поради тоа учителот Игор Довезенски вложува голем напор да ги предаде тајните на ова орудие на сите заинтересирани за него.