Одржан семинарот за Чигирики

Posted on Categories Почетна

Еден ден по Таихенџутсу, во Хомбу Доџото на „Пат кон Сонцето“ беше одржан и семинар за Чигирики.

Инаку, тренингот со ова необично орудие веќе одамна е ставен во редовната програма на Буџинкан Македонија, а членовите на Доџото постојано имаат можност да се усовршуваат со истото.

Остатокот од времето беше искористено за одлична дружба, како и за средување на јапонската зен градина.