Таихенџутсу семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Учесниците на саботниот семинар во Хомбу, за кратко време се уверија во зборовите на учителот Игор Довезенски кои тој ги искажа пред почетокот на настанот, дека Таихенџутсу е еден од најтешките физички предизвици за секој сериозен практичар на Нинџутсу. И навистина, веќе следното утро, болката што ги преплави мускулите на сите ученици им го докажа тоа.

На семинарот се вежбаа сите Таихенџутсу техники од школата Тогакуре рју Нинџутсу, а четирите саати минаа многу брзо. Меѓутоа и покрај се’, најважната цел беше остварена – сите направија чекор напред за мал напредок во техниките кои се многу важен дел од Нинџутсу вештината.