Одржан еднодневен семинар за борба со Тоами (Мрежа)

Posted on Categories Почетна
Во саботата во дворот на Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“, се одржа семинар за ракување со нинџа мрежа – Тоами.

За време на настанот, членовите на Буџинкан Македонија поминаа четири саати во вежбање на основните техники на фрлање на мрежата.

Уште да напоменеме и тоа дека семинарот се одржа во крајно неповолни временски услови, кои сепак не беа доволно силни за да ја намалат волјата на учесниците за сопствено усовршување и дополнување на знаењето.