Неделен семинар за Иаиџутсу

Posted on Categories Почетна

Еден ден по семинарот за користење нинџа мрежа (Тоами), во Хомбу-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа и семинар за брзо извлекување и симултано сечење со јапонски меч (Иаиџутсу).

Поради дождот кој паѓаше во текот на целиот викенд, овој настан се
одржа во внатрешноста на самото Доџо.

Во прекрасна атмосфера, беа пренесени многу техники од школата Шинден Фудо рју, кои учителот Довезенски несебично ги сподели со учесниците.