Промоција на „Мисијата во Шилијнхот“

Posted on Categories Почетна

Во неделата (8 јануари), во кафулето „Кастм Паб“ во центарот на Скопје, се одржа промоција на новата манга „Мисијата во Шилијнхот“.

Автор на стрипот е водачот на Буџинкан Македонија – Игор Довезенски, додека илустрациите се дело на неговиот ученик, Таки Гаковски.

Инаку, ова е втор број од серијата со наслов „Такаматсу во Кина“, издадена по точно година и половина од првиот „Борбата со Чо Ширју“.

На промоцијата присуствуваа многу сегашни и поранешни ученици на Доџо-то, како и пријатели кои со години ја следаат и ја поддржуваат работата на Буџинкан Македонија.