Се одржа тринаесетиот семинар за „Начини на Зимско Преживување“

Posted on Categories Почетна

Во текот на вчерашниот ден, во месноста викана „С’мкнено“ на ридовите на Липац, се одржа тринаесетиот по ред семинар за начините за зимско преживување.

Како и досегашните зимски семинари, така и овој предизвика голема заинтересираност, со што се обезбеди продолжување на традицијата.

За следната година, учителот Игор Довезенски најави повторно враќање во шумата Млака, каде што учениците ќе ги усовршуваат техниките за зимско преживување во шумски услови.