Одржан семинарот „Кампо - традиционална хербална медицина“

Posted on Categories Почетна

На падините и ридовите на Липац, во неделата се одржа семинарот насловен како „Кампо – традиционална хербална медицина“. Овој настан беше прв од серијата, колку што се планирани да се одржуваат во следните седум години.

Колку за потсетување, новиот серијал е дел од трилогијата на таканаречените преживувачки семинари кои започнаа со „Преживување во Природа“, па продолжија со „Живот во Дивината“, за сега да финишираат со „Кампо – традиционална хербална медицина“. По седум години за секој односно вкупно 21 година постојана обука за преживување и хармонизирање со природата.

Во неделата учество земаа десетина членови на „Пат кон Сонцето“, а настанот беше отворен за сите, па така имавме и две учеснички однадвор.

До следниот настан…