„Сеишин Теки Кјојо“ во Хомбу

Posted on Categories Почетна
Викендов што измина, во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа семинар наменет само за постарите ученици (Семпаи) на тема Сеишин Теки Кјојо (Духовно усовршување на Нинџата).
За време на настанот, учителот Игор Довезенски на своите верни ученици им ги сподели тајните на префинетото битисување на Шиноби воините низ историјата.

Предавањето беше во форма на Куден (усмена трансмисија) при што беа опфатени следните области:
1. Човечките слабости и како да се надминат
2. Индивидуалните доблести и како да се препознаат
3. Негување на умот и созревање на духот
4. Техники за ментална хигиена
5. Кјоџитсу Тенкан Хо (дуализмот и вечната борба на вистината и лагата)
6. Манипулација, контрола и техники за заштита
7. Воспитувањето како процес на еволутивно напредување
8. Тајната на тантричкиот секс и како се постигнува целосна контрола врз телото и оргазмот. Зголемување на сексуалните потенцијали и преопразба во издржлив љубовник кој успешно ќе ја задоволи партнерката.
Последниот Нинџутсу семинар за првото полугодие на 2022-ра, ќе се одржи на 10-ти јули на тема Јуми Ја (лак и стрела).