Одржана единаесеттата „Работилница за Самоодбрана за Жени“

Posted on Categories Почетна

Над триесет учеснички во текот на вчерашниот ден уживаа во прекрасната атмосфера која постојано лебдеше во воздухот за време на традиционалната „Работилница за Самоодбрана за Жени“ која се одржува еднаш годишно во организација на Буџинкан Македонија.

За прв пат во Република Македонија, овој настан започнавме да го организираме уште во 2008 година и оттогаш стана синоним за квалитетна обука на припадничките на поубавиот пол.

За време на Работилницата, се изучуваат разни техники за самоодбрана од насилници и тоа според различни сценарија кои потенцијално и реално би можеле да се случат.

Инаку, учителот Игор Довезенски за време на настанот инсистира на подеднаква застапеност како на физичките, така и на менталните техники за подготовка на жените при можни несакани дејствија, па затоа неговите помошници од доџото се во улога на разбојници, со цел учесничките да можат пореално да се соочат со стравот и со силата која доаѓа при нападот.

Доколку сте заинтересирани за тренинзи во нашето доџо или за специјални курсеви за самоодбрана, слободно јавете се на некои од нашите телефони или пишете ни на нашата електронска адреса.