Шиноби Таисо семинар за инструктори

Posted on Categories Почетна

Шиноби Таисо семинар за инструктори се одржа во неделата во скопското доџо на Буџинкан Македонија.

Присутните на настанот имаа можност да научат нови Џунан Таисо и Џунан Ундо техники, како и неколку нови манипулации на телото за балансирање на мускулната нерамнотежа.

Исто така, учителот Довезенски подучуваше начини за истегнување со таканареченото Шиноби Тркало односно реквизит кој се користи како помошно помагало за изведување на вежбите.