Петтиот „Генин“ во Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

Семпаи Михаил Дракалски е петтиот „Генин“ во Буџинкан Македонија. Со ова високо признание се здоби во текот на вчерашниот ден, веднаш по завршувањето на семинарот за борба со Нагината.

Веќе сите знаете дека бронзените медали „Генин“ се доделуваат после десет години редовно и посветено вежбање, а како признание за залагањето и лојалноста кон доџото, соборците и учителот.

Од длабочините на нашите срца му честитаме на Михаил Дракалски и му посакуваме уште долги години на Патот.