Одржан семинарот за Нагината

Posted on Categories Почетна

Десетина учесници уживаа во семинарот за Нагината што се одржа во неделата во Хомбу. Во прекрасна атмосфера, зачинета со техники од самурајското сечиво натакнато на долг стап, воините на Буџинкан Македонија за прв пат вежбаа кати со ова оружје од школата Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу.

Инаку, учениците на Доџото досега ги вежбале сите вештини од оваа школа, така што стигнаа до тоа ниво да ја изучат и последната – борбата со Нагината.

На крајот од настанот, во името на сите присутни, шидоши хо Марко Опачиќ побара ова оружје да биде ставено на листата на годишни семинари најмалку два пати.

Неговата желба ќе биде исполнета.