Семинар за Оно (самурајска воена секира)

Posted on Categories Почетна

Еден ден по одржувањето на семинарот за борба со Отсучи, се одржа и семинар за борба со голема воена секира.

Освен неколкумината Семпаи, на настанот учествуваа и децата на учителот Довезенски кои со својата волја докрај ги „истуркаа“ сите техники кои беа предвидени за неделниот семинар.

За две недели закажани се два нови настани: борба со нинџа мрежа (тоами), како и гаѓање со лак и стрела (јуми ја).