Одржан семинарот за борба со големиот самурајски чекан - Отсучи

Posted on Categories Почетна

Во јапонската градина во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“, во саботата се одржа семинар за борба со голем самурајски чекан – Отсучи.

На настанот учествуваа неколкумина постари ученици (семпаи) на Буџинкан Македонија кои го усовршуваа веќе стекнатото знаење од школата Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу.

Семинарот за борба со Отсучи ќе продолжи и понатаму да се одржува, бидејќи освен пренесувањето на традицијата, одлично влијае и врз кондиционирањето на телото на Воините од нашето Доџо.