Шикен 2019 - декемвриско тестирање во Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

Во понеделникот во скопското доџо на „Пат кон Сонцето“ се одржа годишното тестирање на членовите на Буџинкан Македонија.

За 10 кју, успешно положи кандидатот Иван Христов, додека за 9 кју (обоен појас и мон) успешно положија Марија Салтиров, Владо Мартиноски, Љубомир Павловски, Марина Јованова, Јана Димитриевска и Никола Атанасоски. Со осми степен се здобија Благоја Неделковски и Елиза Салџиева, додека со седми (кохаи) – Ангела Темкова, Борис Аговски, Матеј Спировски и Марко Поповиќ. Со шести кју се закитија Дамјан Серафимовски и Неда Стојановиќ, додека со петти – Ведран Чичов, со што неговото име ќе биде закачено на нафуда каке-то во нашето Хомбу. Ксенија Довезенска и Константин Анастасијевиќ успешно положија за 4 кју, а Благица Божиновска за први кју со што стана првата жена во Буџинкан Македонија која се здобила со правото да носи кафеав појас.

Три дена претходно, беа тестирани и најмалите членови од групата Нинџа Клинци, на кои исто така им честитаме на успешното полагање како и за повисоките звања.