Одржан детскиот турнир во гаѓање со Фукија - Total Fukiya Challenge

Posted on Categories Почетна

Нинџа Клинците на Буџинкан Македонија имаа можност да ги испробаат своите вештини во гаѓање со Фукија (цевка за издувување стрелки) на детскиот турнир – Total Fukiya Challenge.

Натпреварот со одржа во неделата, а на истиот учество земаа 11 дечиња од доџото. При тоа, најдобри резултати постигна Неда Стојановиќ, додека второ и трето место земаа Виктор Марковски и Марко Поповиќ.

Да напоменеме уште и дека во саботата беше одржана и обука за гаѓање со фукија, при што инструкторот Игор Довезенски ги подучуваше дечињата околу употребата на ова старо јапонско орудие.