Суи Рен - семинар во природа

Posted on Categories Почетна

28062011182111246813_167344319995026_100На 10 јули, инструкторот на Буџинкан Македонија, шидоши Игор Довезенски, ќе го одржи седмиот по ред семинар во природа за 2011 година.

Тема на семинарот ќе биде Суи Рен односно борбената обука во вода која што била задолжителна за сите шиноби воини. Настанот ќе се одржи на реката што тече низ подножјето на планината Липац. Право на учество имаат сите напредни ученици на организацијата Пат кон Сонцето односно доџо-то Буџинкан Македонија.

Ден: 10.07.2011 (недела)

Место: Долно Проодиште

Програма:
09.00 часот – поаѓање од Скопје
10.00 часот – пристигнување
10.30 -17.30 часот – теоретски и практичен дел
18.30 враќање назад

Доколку временските прилики бидат исклучително лоши за повеќечасовен тренинг во вода, тогаш темата на семинарот ќе биде променета во: Исхрана во природа (Храната е насекаде околу нас).