Одржан уште еден интензивен семинар за првото ниво на Шиноби Таисо (Џунан Таисо)

Posted on Categories Почетна

Новиот циклус семинари посветени на Шиноби Таисо започна токму викендов што измина, а уште двајца членови на Буџинкан Македонија си дадоа задача да го совладат овој систем.

За време на настанот, шидоши Игор Довезенски ги подучуваше учесниците како да ги препознат симптомите настани од мускулна нерамнотежа на телото, а потоа и како да ги остранат истите.

Предавањата беа многу детални, а при тоа се користеа и анатомски атласи со цел подобро да се долови работата на човечкото тело, но и последиците кои настануваат благодарение на неправилниот животен стил односно професијата која секојдневно ја извршуваме.

Веќе за три недели закажан е уште еден Шиноби Таисо семинар на кој ќе се изучуваат првите три модули од третото ниво Ки Ундо.