Одржан интензивен семинар за третото ниво на Шиноби Таисо (Ки Ундо)

Posted on Categories Почетна

Семинарот што викендов се одржа под водство на шидоши Игор Довезенски, на многумина кои не се длабоко навлезени во јапонските борбени традиции, би им изгледал чуден односно нереален.

Меѓутоа, членовите на Буџинкан Македонија многу добро знаат колкава голема поврзаност постои меѓу човекот и меѓу Природата односно Универзумот, па така со задоволство се одзваа и на овој необичен настан.

За време на семинарот, Довезенски одржа серија предавања за првите три модули од системот Шиноби Таисо, при што учесниците имаа можност да научат неколку техники на дишење (кокју хо), потоа пет основни техники на медитација (мокусо), како и совети за правилниот и здрав начин на исхрана (еијо).

Сега ќе следува една поголема неколкумесечна пауза, за кое време, членовите кои на некој начин се специјализираат за овој систем, ќе треба да ги применат и совладат научените техники, а на пролет ќе имаат можност да ги научат и останатите три модули на Ки Ундо.