Нагината семинар за Семпаи

Posted on Categories Почетна

Еден ден по БаттоЏутсу семинарот за Семпаи, учителот Игор Довезенски одржа уште еден, наменет за Нагината.

И неделната тема намерно беше избрана да биде од школата Шинден Фудо рју ДакенТаиџутсу, особено поради својата едноставност и атрактивност, во исто време.

Инаку, тоа беше последниот семинар во првото пологодие на 2024 година, а до завршување на семестарот следува уште легендарниот Летен Нинџа Камп.