Детски Нинџа Самит IV

Posted on Categories Почетна

Четвртиот по ред Детски Нинџа Самит се одржа во саботата во скопското Доџо на Буџинкан Македонија, со што почна сезоната на зимски семинари и за членовите на групата Нинџа Клинци.

Овој пат на настанот учество земаа 24 дечиња кои цели четири саати уживаа во многуте игри наменети за развој на нивната моторика, како и за правилниот развој на телото. Покрај тоа, се вежбаа и техники на самоодбрана прилагодени за нивната возраст, а не’ изостанаа и предавањата кои се конципирани на начин да се развие и потикне размислувањето односно мозочната активност.

Следниот Детски Нинџа Самит ќе се одржи за еден месец.