Одржан семинар за Асајама Ичиден рју Таиџутсу

Posted on Categories Почетна

Учителот Игор Довезенски одржа семинар за Асајама Ичиден рју Таиџутсу на кој присуствуваа неколкумина семпаи од Буџинкан Македонија. Настанот се одржа во неделата, во скопското Доџо на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

На семинарот учителот Довезенски подучуваше вкупно 18 кати за ослободување на зафати од раце и од тело, кои многу лесно се применливи и во реални ситуации.

Инаку, ова беше последен семинар за 2021 година, а од настаните следува уште годишното полагање за ученички (кју) звања што ќе се одржи во четврток.