Работилница за Самоодбрана за Жени® VIII

Posted on Categories Почетна
– Смирена, ама будна.
– Опуштена, ама подготвена.
– Мека, ама остра. 
– Скромна, ама уверена.

Ова ќе бидат насоките на осмата по ред Работилница за Самоодбрана за Жени, што традиционално секоја година во октомври се одржува во организација на Буџинкан Македонија. 

Организацијата за изучување на класични јапонски борбени вештини „Пат кон Сонцето“, во 2008 година за прв пат во Македонија организираше ваков настан и оттогаш Работилницата стана синоним и место каде што девојките и жените можат да научат техники за самоодбрана при несакани ситуации.

Иако настанот започна да се организира првенствено за нашите членки, низ текот на времето се поголемо учество земаа сите припаднички на поубавиот пол, без разлика на годините или на нивото на знаење.
Потребна опрема: тренерки и маица (без патенти и копчиња). Се вежба на душеци (боси). За сите учеснички обезбедено е бесплатно спиење во доџо-то. 
Датум на одржување: 15/16 октомври, 2016
Место: Пат кон Сонцето – Хомбу Доџо (62 км. од Скопје)
Дополнителни информации: 075 564 011 или на е-маил: daito_macedonia@yahoo.com
Ве молиме да не се стеснувате при поставувањето на прашањата.