Работилница за Самоодбрана за Жени® VI

Posted on Categories Почетна
Успешната приказна што започна во 2008 година, позната како „Работилница за Самоодбрана за Жени“, по шести пат ќе ги едуцира припадничките на понежниот пол за тоа, како да се заштитат себеси во случај на напад или физичко злоставување.

Таа година, Организацијата за изучување на јапонски борбени вештини „Пат кон Сонцето“, за прв пат во Македонија организираше ваков настан и оттогаш Работилницата стана синоним и место каде што девојките и жените можат да научат техники за самоодбрана при несакани ситуации.

На 25/26 октомври, ќе се одржи шестата по ред Работилница, со наслов: „Со контрола – до победа“

Иако настанот започна да се организира првенствено за нашите членки, низ текот на времето се поголемо учество земаа сите припаднички на понежниот пол, без разлика на годините или на нивото на знаење.

Потребна опрема: тренерки и маица (без патенти и копчиња). Се вежба на душеци (боси). За сите учеснички обезбедено е бесплатно спиење во доџо-то. 

Датум на одржување: 25/26 октомври, 2014

Место: Пат кон Сонцето – Хомбу Доџо (62 км. од Скопје)

Дополнителни информации: 077 976 906 или на е-маил: daito_macedonia@yahoo.com
Ве молиме да не се стеснувате при поставувањето на прашањата.