„Нихон но Канкаку“ семинар

Posted on Categories Почетна

По враќањето од Јапонија, шидоши Игор Довезенски ќе одржи семинар на тема „Нихон но Канкаку“ (Чувството од Јапонија).
На семинарот ќе се обработуваат техниките што инструкторот ги изучувал за време на усовршувањето кај своите учители во Земјата на изгрејсонцето.

Покрај техниките од школите на Буџинкан и од Даито рју, инструкторот Довезенски ќе подучува и кати од други кобудо рју-ха кои ги вежбал за време на престојот во Јапонија. 

За време на вечерните часови, ќе бидат презентирани фотографии и снимки кои инструкторот ги направил во разните доџо-а, музеи и храмови, како и при посетата на гробовите на Иизаса Чоисаи Иенао (основачот на Катори Шинто рју) и на Оно Џироемон Тадааки (основачот на Оно ха Итто рју). 

На семинарот се поканети сите, без разлика на звањето или на стилот што го вежбаат.

Ден: 11/12 октомври (2014)

Место: Пат кон Сонцето – Хомбу Доџо

Потребна опрема: кеико ги и хакама (за јуданши), бокуто (катана и вакизаши), бо, ханбо, кусари фундо (од јаже) и кунаи (дрвено). Доколку на некого му недостасува дел од опремата, ќе може да ги користи тие на доџо-то.  

Програма:

-прв тренинг: 10.30-13.30
-втор тренинг 17.30-20.30
-видео презентација и предавање од 21.00

Недела:
-прв тренинг: 09.30-12.30
-втор тренинг 15.30-17.30

Пријавување и информации преку инбокс, телефон или на Форум.