Успешно одржан семинарот „Силата на Јари V“

Posted on Categories Почетна

Како и секоја, така и оваа година, семинарот „Силата на Јари“ предизвика големо внимание и привлече многу ученици на Буџинкан Македонија да земат учество на овој традиционален настан.  

Семинарот се одржа на веќе добро познатото место „Слепо Коло“. Енергијата што е присутна на оваа локација е неверојатна, а глетката на ридот Еленац и на планината Липац дава дополнителна сила за подинамичен тренинг. 
Настанот започна со изучување на основните положби на телото, по што се продолжи со вежбање на основните удари и прободувања со копје. По ова, следеше тренингот на кати-те, а на крајот учесниците се запознаа и со начините на формациска борба.
По завршувањето на семинарот, инструкторот Довезенски најави дека следната година сите што досега присуствувале на пет семинари за копје (јари), ќе добијат копија од неговото деншо, како награда за трудот и посветеноста кон школите на Буџинкан.