Силата на Јари V

Posted on Categories Почетна

Петтиот по ред традиционален семинар за Соџутсу (борба со копје) ќе се одржи на 23 март, 2014 година. За време на овој настан, членовите на Буџинкан Македонија ги изучуваат и ги усовршуваат тајните на борба со Јари (копје). 

Секоја година, инструкторот Игор Довезенски предава нови аспекти од вештината, подучува нови техники, начини и стратегии за што поефикасно користењето на ова оружје.

„Школото Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу ги користи следниве оружја: Јари (копје), Оно (воена секира), О Тсучи (голем чекан), Тачи (меч) и Нагината. Легендата вели дека една вечер демон (Тенгу) му дошол на сон на основачот на вештината и го научил како да се бори со Јари. Овие техники и ден-денес се сметат за најголема тајна на школата.“

На семинарот можат да учествуваат сите заинтересирани ученици на доџо-то Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето.

Потребна опрема за вежбање: бокуто и јари

Тема: Силата на Јари

Ден: 23.03.2013 (недела)

Место: Слепо Коло

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

10.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел 

17.00 враќање назад

Пријавување и информации преку инбокс, телефон или на Форум.