Одржан шестиот БуЈуКаи

Posted on Categories Почетна

Според договорениот редослед, шестиот по ред меѓународен БуЈуКаи семинар, овој пат се одржа во Македонија. На настанот учествуваа околу триесетина нинџутсу практичари од Турција и од земјата домаќин.

Како и досега, домаќините на БуЈуКаи VI од Буџинкан Македонија се потрудија целосно да го организираат времето на гостите од Република Турција, при што беа посетени многу туристички и археолошки локалитети во Републиката, за што подобро да се презентираат убавините на древната Македонија.

Одличната дружба беше зачинета со неверојатно добар тренинг, а следниот БуЈуКаи VII е закажан за крајот на октомври, во Истанбул.