Одржан традиционалниот СоЏутсу семинар „Силата на Јари“

Posted on Categories Почетна

Јубулејниот петнаесетти по ред СоЏутсу семинар „Силата на Јари“ се одржа во неделата во дворот на стожерното Доџо на Буџинкан Македонија.

На овој традиционален настан, кој секогаш привлекува голем број учесници, учествуваа членови од речиси сите возрасти, а огромната крошна на големиот орев во Хомбу беше претесна за да ги прими под својата сенка сите заинтересирани.

На семинарот се вежбаа сите техники, принципи и кати од школата Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу, а како и секогаш дружбата и енергијата беа на највисоко можно ниво.